Ga direct naar de inhoud.

Letselschade

Militairen krijgen ongelukken tijdens hun dienst waaraan zij blijvend letsel overhouden of waardoor zij zelfs niet meer kunnen werken. Zij raken gewond tijdens missies in uitzendgebieden. Het Ministerie van Defensie vangt de benadeelden en nabestaanden goed op. Wij behandelen veel zaken voor veteranen met PTSS. Er zijn regelingen die de schade zoveel mogelijk vergoeden. Er is met het Ministerie van Defensie goed te onderhandelen over vergoeding van de schade. Maar als het nodig is procederen wij bij de rechter. Wij hebben ervaring met beide trajecten en kunnen u bij het proces begeleiden.

Arbeidsongeschiktheids- en invaliditeitsvoorzieningen

Wij kunnen u bijstaan in zaken met betrekking tot arbeidsongeschiktheids- en invaliditeitsvoorzieningen. 

Lees meer: Arbeidsongeschiktheids- en invaliditeitsvoorzieningen

Volledige schadevergoeding voor oorlogs- en dienstslachtoffers

De uitvoeringsregeling volledige schadevergoeding voor oorlogs- en dienstslachtoffers (UVS of RVS genoemd) is bedoeld voor hen die lichamelijk of geestelijk gewond zijn geraakt en daar nog dagelijks de gevolgen van ervaren. Deze regeling is in november 2014 ingesteld na overleg tussen het Ministerie van Defensie en de vakbonden. 

Lees meer: Volledige schadevergoeding voor oorlogs- en dienstslachtoffers

De regeling Ereschuld

Dit is een bijzondere uitkering als erkenning voor veteranen die door inzet tijdens oorlogsomstandigheden of crisisbeheersingsoperaties lichamelijk of geestelijk gewond zijn geraakt. De hoogte van de uitkering is afhankelijk van het invaliditeitspercentage en kan maximaal € 125.000 bedragen. 

Lees meer: De regeling Ereschuld