Bas (B.D.W.) Martens

Specialisme

Bas adviseert en begeleidt advocaten(kantoren) en andere professionals op het gebied van hun kantoororganisatie, bij tuchtrechtelijke problemen en beroepsaansprakelijkheid. Hij staat hen ook bij in strafrechtelijke of bestuursrechtelijke procedures.

Aanpak

Als oud-deken en bestuurder heeft hij veel ervaring met compliance-vraagstukken. Hij publiceert regelmatig en is docent op het gebied van de anti-witwasregelgeving (Wwft), gedragsrecht en compliance voor onder meer advocaten, notarissen, belastingadviseurs, accountants en de kunstsector.

Daarnaast maakt Bas onderdeel uit van de militaire praktijk van Delissen Martens en is hij managing partner van het kantoor.

Van oktober 2012 tot november 2015 was Bas Martens Deken van de Haagse Orde van Advocaten. Als bestuurder en toezichthouder heeft hij veel ervaring met compliance-vraagstukken. Hij is docent op het gebied van de anti-witwasregelgeving en het gedragsrecht. Bas was president van de Fédération des Barreaux d'Europe (FBE), de federatie van Europese balies 2022-2023.

Terug naar overzicht